SAVAŞTEPE’NİN KURTULUŞ GÜNÜ KUTLANDI

Savaştepe'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92'inci yıl dönümü etkinlikleri sabah 09.00 sıralarında 7 pare top atışıyla başladı. Atatürk Anıtına Çelenk sunulduktan sonra kutlama programına geçildi.

Savaştepe  Kaymakamı Yusuf  CIBIR, Belediye Başkanı Turhan ŞİMŞEK, İlçe Jandarma Komutanı Necmi ÖCAL, İlçe Emniyet Amiri Hayrettin KARAYİĞEN, Ak Parti İlçe Başkanı Ali TOPRAK,  Belediye Meclis Üyeleri ile Muharip Gaziler Derneği, tüm kurum ve kuruluşların müdürleri, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Savaştepe Belediye Başkanı Turhan ŞİMŞEK, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında 6 Eylül Savaştepe’nin düşman işgalinden kurtuluş gününün, Ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi, bir millet olma sevincini ve hep birlikte tek hedefte birleşerek, ulusal onurumuzu koruma erdemini yaşadığımız  tarihi günlerden biri olduğunu belirtti. Başkan ŞİMŞEK” Kurtuluş Savaşı öyle bir destan ki, yokluk varlığı yenmiştir, maneviyat maddiyatı, özgürlük sömürgeyi yenmiştir.Esaretin zincirini kırmıştır.Vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır.Onun içindir ki geçmişten ders alıp geleceğimize yön vermeliyiz.Şanlı mücadelemizin bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK  ve silah arkadaşlarını rahmetle anar, tüm hemşerilerimin kurtuluş gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.” dedi.Program okul öğrencilerinin şiirleri ve çeşitli halk oyunları gösterileri ve mehteran takımı gösterilerin den sonra sona erdi.Gösteriler sonunda törene katılan gruplar ve vatandaşlar ile Kuva-i Milliye Şehitler Anıtı ziyaret edildi.Kurtuluş etkinlikleri akşam Zafer Meydanında saat21:00 havai fişek gösterisi ve halk konseri ile devam edecektir.