Soma ilçesinde meydana gelen Türkiye’yi ve ilçemizi yasa boğan maden faciasında ölen maden işçileri İlçe ve ilçeye bağlı mahallelerde toprağa verildi.

Kömür ocağında karbon monoksit gazından zehirlenerek ölen maden işçileri Ayhan AVCI, Erdoğan SEVBEN, İsa SEVBEN, Ramazan SAVAŞAN, İsmail DEĞİRMEN, Şevket SABAN, M.Sedat TOPRAK, İsmail ŞENGÜR, Halil ŞEVİK, Emrah ÇAKIR, Bilal MALKOÇ, Ahmet AVCU, Hayri TÜRKER, Cengiz ÇANTAL, İsmail GEZER, Serkan GÜNEŞ, Mustafa ÇALI, Nurettin YILDIZ, Murat KANDEMİR, Akif GÜNAYDIN, H.İbrahim DOĞAN, Hüseyin TOP, Özcan ÖNCÜ, Muhammet GİRGİN, Aşkın KOYUN, Zeki GEZER, Emin MAZI, Muhammet ÇAĞAN, Mahmut AKBULUT ‘dur. İlçemiz Zafer Meydanında toplu cenaze töreni düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet GÖRMEZ’in tek tek kıldırdığı namazın ardından omuzlarda taşınan cenazeler gözyaşları içinde toprağa verildi. Törene AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip UĞUR, Savaştepe Kaymakamı Yusuf CIBIR, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan ŞİMŞEK, CHP Balıkesir Milletvekilleri Haluk Ahmet GÜMÜŞ, Namık HAVUTÇA, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran BULUT, birçok partililer ve vatandaşlar katıldı. Hayatlarını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diler, yaralı olanlara acil şifalar dileriz.